Motionären mot eliten

Jag ska dela med mig om livet som löpare. Målsättningen är att se hur bra jag kan bli och maraton är specialdistansen.

Säsongen avslutas i moll

Publicerad 2016-10-23 13:58:13 i Allmänt, Sport, friidrott, hälsa, löpning, marathon, träning,

Efter Berlin har jag kämpat för att få ordning på knät. Revbenen var inte mycket att göra åt. Tog det försiktigt med jogging på gräs, vattenlöpning och stegrade försiktigt träningen. Mitt nya mål blev att vara tillbaka till Terräng-SM och avsluta säsongen med att ha kul och få en positiv känsla som jag skulle ta med mig inför nästa säsong nu när säsongsvilan är nära. Gick sådär. Hässelbyloppet och Terräng-DM fick jag ställa in för att jag inte hunnit med att träna ordentligt plus att vänster höftböjare har börjat protestera. Den kunde jag dock få bukt med genom att stretcha den varje dag. Veckan innan Terräng-SM och vågade mig på att köra en tröskel som gick helt ok. Det gjorde att jag snabbt planerade in 4*1000 m i måndags för att få känna på lite fart och det gick hyggligt. Lade in en tröskel till några dagar senare men den borde jag med facit i hand ha skitit i för kroppen var seg och det hade nog varit bättre att ta en jogg eller vila helt.
 
Drog ner på träningen inför helgens två tänka lopp med start i torsdags. Kroppen kändes rätt pigg. Under uppvärmningen igår kändes det helt ok. Första loppet är veteran-SM 8 km. Banan är helt på gräs förutom ett litet grusparti och bara en backe. Vid starten tar jag det lugnt och låter de som tjurrusar dra iväg. Vissa stack iväg framför Patrik Engström (SM silver på maraton bla) men jag lade mig i klungan bakom honom. Tyckte att det kändes ok så jag avancerade lite fram till km 1 och flöt på rätt bra. Sedan kommer ett par slalomsvängar med skarpa svängar där man får ett tvärstopp och det fixar inte jag. Tappar rytm och fart och de framför får flera meter på mig i dessa svängar. Tappar ännu mer i backen uppför men tar igen lite nerför men sedan när det blir flack löpning igen händer ingenting. Stretar på och försöker hålla farten uppe men blir omsprungen under hela loppet.
 
Jag har i de två tidigare veteranloppen i terräng-SM som jag har sprungit varit femma i M35 och har haft nån eller några få i M40 framför mig men nu rinner det iväg. Hamnar tom efter några i M50. Sliter och kämpar för att ta mig i mål för att vi ska få en placering i lag men vill helst kliva av. I mål är jag 12:a i M35 och 22:a totalt. Tiden är 29.20 och allt är sämre än förväntat. Kylan och vinden (+4 grader i temp) är inget som har stört mig och andningen är som den är.
 
Idag skulle jag ha sprungit 12 km seniorer på Terräng-SM men då har jag fått ont i baksidan igen. Precis samma som efter Stockholm Halvmarathon. Testade att jogga men det hugger till direkt trots att jag joggade i över 5 min/km. Bestämde mig därför för att ställa in och avsluta säsongen. Kroppen behöver vila men framför allt huvudet. Nånting har gått väldigt snett under andra halvan av säsongen men det får jag analysera i nästa blogginlägg då jag tänkte sammanfatta säsongen som har varit.
 
 

Om

Min profilbild

Niklas Andersson

Jag tävlar för Hässelby SK med följande personliga rekord: Maraton: 2.31.03 (2016) Halvmara: 1.11.32 (2011) 10 000 m: 33.13 (2013) 10 km landsväg: 33.18 (2011) 5 000 m: 15.59 (2012)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela